Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині чоловік самовільно захопив землі в охоронній зоні

Протиправні дії голови правління товариства викрили слідчі відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління. За скоєний злочин чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 54-річний мешканець Ольшанської територіальної громади без правовстановлюючих документів самовільно захопив земельну ділянку в охоронній зоні біля річки Південний Буг загальною площею 0,45 га.

Чоловік, будучи головою правління товариства та маючи у користуванні частину земельної ділянки, захопив поряд неналежну йому територію. Зловмисник огородив її парканом та металевими спорудами, що створило перешкоду громадянам у доступі до берегу річки Південний Буг. Своїми протиправними діями голова правління спричинив Ольшанській селищній раді збитків на 2,5 мільйонів гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції, за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки в охоронних зонах». Санкція статті передбачає покарання до двох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН