Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Експомічник судді з Херсона підозрюється у співпраці з фсб рф

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у державній зраді колишньому помічнику судді апеляційного суду Херсонської області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації міста Херсона погодився на конфіденційну співпрацю із представниками фсб рф. Чоловік надавав куратору інформацію про проукраїнських мешканців, представників правоохоронних та судових органів, проводив збір та аналіз фактичної ситуації у місті.
Виконуючи одне із поставлених завдань представника країни-агресора щодо встановлення організаторів та їх нейтралізації, підозрюваний зробив та надіслав відеозапис проукраїнського мітингу, що відбувся у Херсоні.
У квітні минулого року він особисто здійснив обхід домівок представників правоохоронних органів та депутата місцевої ради для встановлення актуальної інформації про їх місце перебування. Такі відомості використовувалися спецслужбами рф для ведення підривної діяльності проти України.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН