Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Директор Миколаївського підприємства поширював заклики до захоплення українських територій

Судитимуть директора підприємства за поширення матеріалів із закликами щодо захоплення території України.

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з підприємств у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, 67-річний уродженець міста Макіївка Донецької області, який проживає у місті Первомайськ Миколаївської області, у соціальній мережі поширював матеріали із закликами до вчинення умисних дій зі зміни меж території та державного кордону України, а також чисельні матеріали про визнання правомірною збройної агресії рф проти України, тимчасової окупації частини території України, глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію.
За вчинений злочин зловмиснику загрожує покарання до восьми років позбавлення волі, з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Управління СБ України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН