Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві викрито наводчицю ворожого вогню

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру 49-річній місцевій мешканці за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України, а також за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1, ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, з мотивів непогодження з політикою представників української державної влади щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України, будучи однією з активних учасниць телеграм-каналу антиукраїнської спрямованості, збирала та передавала ворогу інформацію щодо розташування та пересування підрозділів ЗСУ, Єу тому числі місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області.
Також вона передавала ворогу локації стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури міста Миколаєва для підготовки прицільних ракетних ударів.
Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала та возвеличувала «нормальних руських правителів, які скоро прийдуть та наведуть порядок» на українській землі.
За клопотанням прокурора судом стосовно неї обрано безальтернативний запобіжний захід тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.
Санкція статей за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН