Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти-біологи ХДУ проходять польову практику в Карпатах

Триває польова практика студентів-біологів Херсонського державного університету на території національного природного парку «Синевир».

Завідувач кафедри ботаніки, професор Іван Мойсієнко розповів, що на жаль, через російське вторгнення Херсонська область опинилася в епіцентрі війни. У зв’язку з цим неможливо проводити практику на рідній Херсонщині. Але попри війну, на факультеті біології, географії та екології вирішили все ж таки проводити практику офлайн, тобто, як і має бути, в природі.

«Мета практики – ознайомлення з різноманіттям флори та мікобіотами регіону, закріплення знань з систематики рослин та грибів, отримані під час теоретичного дослідження. Базуються здобувачі освіти та викладачі на високогірному біологічному стаціонарі Ужгородського національного університету в селі Колочава», – зазначив професор Мойсієнко.

Також він відмітив, що практика студентів перетнулась з експедицією з вивчення біологічного різноманіття та картування біотопів ряду національного природних парків західного регіону України з метою вдосконалення їх проектів організації території. Тож наші здобувачі мають змогу навчатися не лише у співробітників Херсонського державного університету – професорів Івана Мойсієнка та Олександра Ходосовцева, доцента Руслани Мельник, аспіранта Руслана Мішустіна, але й в учасників експедиції – провідного наукового співробітника Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН Україн Анни Куземко, старшого наукового співробітника Інституту зоології ім. І.І.Шмальгаузена Ігоря Балашова, провідного наукового співробітника Чернівецького обласного державного музею Назара Смірнова.

Викладачі, студенти Херсонського державного університету та учасники експедиції щиро вдячні за гостинність Ужгородському національному університету та національному природному парку «Синевир»; волонтерському центру та профспілці ХДУ, а також благодійному фонду «Рута – квітка надії» за матеріальну підтримку практики.

Інформацію до Песцентру ХДУ надано факультетом біології, географії та екології

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН