Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

920 випускників ХДУ успішно склали підсумкову атестацію

Навіть в умовах повної ізоляції студенти Херсонської обласної продовжують отримувати освіту. Про результати літньої сесії та завершення навчального року розповів ректор Олександр Співаковський:

96,2% випускників-бакалаврів Херсонського державного університету пройшли підсумкову атестацію та готуються отримати документи про освіту. З 956 випускників 920 вийшли на зв’язок з екзаменаційними комісіями та успішно дистанційно склали атестацію! Це фантастичний результат у воєнних умовах, коли Херсонщина тимчасово окупована та немає українського мобільного зв’язку! Бо значна кількість наших здобувачів знаходяться саме на Херсонщині.

Більше того, це не остаточні цифри, бо й на цьому тижні є вже погоджені резервні дні, відведені для складання атестації! Тож є передумови казати, що майже всі випускники проявили сумлінність, відповідально поставилися до завершення освітнього процесу.

Цей результат дався важко й нашим вже без однієї хвилини бакалаврам, й комісіям, й членам ректорату, й працівникам навчального та навчально-методичного відділів, відділу цифрової інфраструктури. Але це спільний крутий результат, який свідчить про те, що у Херсонському державному університеті дотримуються повного циклу у освітньому процесі. Як зараз кажуть, є пруфи, тобто робота кожної комісії зафіксована на відео, складені відповідні звіти, а всі кваліфікаційні роботи зберігатимуться у депозитарії нашої наукової бібліотеки. Дякую всім і вітаю випускників, для яких вже замовлені та друкуються дипломи та додатки до них. Сподіваюсь, що більшість продовжить навчання у магістратурі нашого університету.

Але є декілька проблемних моментів, які ми, упевнені, вирішимо разом з Міністерством освіти і науки України. Питання стосуються долі тих випускників, які не змогли вийти на зв’язок та скласти атестацію. Існує пропозиція, що їх треба відраховувати, а потім поновлювати, коли студент вийде на зв’язок і буде готовий до іспитів. Але ми додержуємся думки, що маємо з’ясувати індивідуально ситуацію по кожному нашому студенту, бо з людиною різне може трапитись – знаходиться в окупації, поранений, зниклий без вісті, служить у лавах ЗСУ чи тероборони… Можливо, є сенс не приймати певний час рішень щодо випускників, доля яких невідома, а трохи зачекати, дати ще один шанс. Бо час такий… Відрахувати завжди встигнемо.

Щодо наших здобувачів, які навчаються на молодших курсах та з певних причин не змогли вийти на зв’язок під час сесії, то всі вони будуть переведені наказом на наступний курс з умовою доскладання освітньої компоненти, яка не була здана через відсутність можливості вийти на зв’язок.

Ще раз дякую усім за гарне навчання та роботу! Рухаємось далі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН