Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр освіти України заявив про готовність підтримувати проєкти розвитку освіти

«Якщо ви хочете ефективних, адекватних рішень, то – діалог, співпраця, взаємодія і тоді буде якісний результат та розвиток. Але треба розуміти, що є позиція держави, є глобальний виклик, в центрі якого знаходиться Україна, є необхідність у трансформаціях, без яких ми не виживимо як нація», – з такими словами звернувся до учасників засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти України міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Він виказав повну готовність підтримувати усі проєкти розвитку, які стосуються освіти, а окремо, що важливо саме для нас, є розуміння необхідності приділити увагу вищий освіті на деокупованих територіях з урахуванням регіональних особливостей. Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Захід вчора сьогодні у Києві. Також у порядку денному – презентація від голови НАЗК Oleksandr Novikov проєкту «Прозорі університети» від офісу доброчесності НАЗК. Він про те, що системи управління університетами мають бути побудовані та налаштовані так, щоб було нульове толерування корупції. До речі, Херсонський державний університет став одним із шести українських ЗВО, що співпрацюють з Асоціацією юридичних клінік України (АЮКУ) та НАЗК у напрямі розбудови системи антикорупційного комплаєнсу в межах проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: закордонний досвід і національна практика». Дякую уповноваженому з антикорупційної діяльності ХДУ Олексій Саковніч за те, що ефективно працює над створенням системи попередження, виявлення та реагування на корупційні ризики.

Мав можливість особисто після зустрічі презентувати голові ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» Петро Куліков примірник видання «Чорний лебідь» в історії ХДУ, або хроніки релокованого вишу». Роль Спілки у захисті прав абітурієнтів з тимчасово окупованих територій та підтримці переміщених університетів важко переоцінити. Ми пройшли великий та складний шлях разом і розповідаємо про це у хроніках.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН