Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські викладачі прочитали лекції студентам на Прикарпатті

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-15 березня був насичений академічний день в рамках тижня Херсонського державного університету на Прикарпатті. Відбулись дві публічні лекції. Перший проректор Сергій Омельчук читав лекцію «Академічна доброчесність у системі цінностей корпоративної культури університету», а проректорка Алла Цапів читала лекцію «Міжкультурна комунікація у сучасному освітньому середовищі: виклики, здобутки, перспективи», причому на англійській мові.

На одну мить мені здалося, що ми у Херсоні, бо по духу та плануванню аудиторія Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, де читав лекцію у понеділок я, а сьогодні – мої колеги, дуже схожа на нашу 256-ту аудиторію, де ми зазвичай проводимо великі заходи.

Пишаюсь нашими спікерами. Обидва – практики, тому свою тематику ілюстрували цікавими прикладами. Сергій Омельчук взагалі є автором посібника «Бути чесним у навчанні й науці: експрес-курс з академічної доброчесності для здобувачів вищої освіти».

До речі, в рамках тижня відбувся ще один унікальний захід. В Шевченківській світлиці факультету філології ПНУ відбулася творча зустріч з головою Спілки письменників Херсонщини, викладачем кафедри української й слов’янської філології та журналістики Херсонського державного університету Василем Загороднюком «Херсон та Івано-Франківськ: літературні паралелі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН