Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівниці двох відділів ХДУ долучилися до міжнародної конференції на підтримку України

Минулого тижня представниці Херсонського державного університету взяли участь у конференції «Focus on Ukraine», спрямовану на підтримку України в умовах російської військової агресії. Захід організований  Польським Національним агентством академічних обмінів NAWA (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej) спільно з Гданським університетом.

На конференції були присутні ректори, міністри, представники державних органів, Ради Європи, експерти та науковці, які обмінювалися досвідом та ідеями щодо стратегії відбудови післявоєнної України, обговорювали перспективи подальшого розвитку.

Херсонський державний університет на заході представляли керівниця відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенія Ревенко та завідувачка відділу аспірантури та докторантури Вероніка Денисенко.

«Конференція відобразила дії, проведені до цього часу на користь української академічної спільноти. Це була надихаюча і важлива подія для нас. Оскільки академічна спільнота Херсонського державного університету є однією з тих, хто отримує неймовірну підтримку, що Польща надає освітньому та іншим секторам України», – зазначила Євгенія Ревенко. Також вона подякувала колегам з Університету імені Адама Міцкевича в Познані – проректору Рафалю Вітковському та доктору Костянтину Мазуру за запрошення на конференцію, підтримку та сильну позицію.

«Доповідачами було представлено кроки, зроблені на підтримку української освіти, а також обговорено питання включення українських університетів в європейський освітній простір та наукове дослідницьке середовище», – прокоментувала Вероніка Денисенко.

Зазначимо, що це не вперше представники Херсонського державного університету долучаються до заходів, реалізованих у межах проєкту NAWA. У березні проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, а також представники двох факультетів стали учасниками міжнародних тижневих школ, що проходили в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН