Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація Херсонського державного університету представила виш у Лондоні

Про робочу поїздку розповів ректор вишу Олександр Співаковський:

-Насичений робочий тиждень службового відрядження до Великої Британії на запрошення Університету Кент, добігає завершення. А це значить, що можна підвести перші підсумки:

1. Сам візит дав можливість нам особисто висловити вдячність командам Університету Кент, Консультативної групи Кормак (Cormack Consultancy Group) за те, що вже рік ми маємо надійних партнерів, плануємо розширення співпраці. Захід у Вестмінстерському палаці у Палаті Лордів на честь британсько-української Ініціативи Єднання (Twinning Initiative) дав можливість подякувати Міжнародній асоціації університетів Великої Британії (UUKi), всьому британському народу за підтримку України.

2. Ми змогли познайомити Університет Кент і не тільки з творчістю наших викладачів та студентів у рамках виставки «Мистецтво проти війни».

3. Обговорили розширення форматів співробітництва із Університетом Кент, зокрема можливість семестрового стажування для студентів, започаткування серії вебінарів для здобувачів ХДУ щодо працевлаштування та побудови успішної кар’єри.

4. Домовились про проведення спільного соціологічного дослідження з Університетом Кент та Canterbury for Ukraine щодо опитування потреб/вимог/умов, за яких українці готові повернутись додому.

5. Підтвердили спільні плани з підтримки здобувачів та випускників ХДУ з боку нашого потужного стейкхолдера – компанії DataArt, яка має офіси у 15 країнах світу.

6. Нашу книжку «”Чорний лебідь” в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу» на англійській мові ми презентували всім нашим партнерам у Великій Британії. Це важливо для розуміння рівня стійкості української освіти та нашого бажання розвиватись, йти уперед та інтегруватись у європейський освітній простір.

Ще раз дякуємо британській стороні, всім партнерам за підтримку України та ХДУ! Рухаємось далі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН