Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ презентував напрацювання щодо проблемних питань повоєнного відновлення Херсона та області

Відбулась зустріч начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна з ректорами трьох університетів – Херсонського державного, Херсонського державного аграрно-економічного, Херсонського національного технічного та Херсонської державної морської академії.

Також до зустрічі долучилися перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, начальниця обласного управління освіти і науки Тетяна Юшко.

Присутні обговорили умови повернення херсонських вищих навчальних закладів до Херсона.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголошує: «Позиція всіх присутніх єдина – місту та області потрібні університети та академія, бо саме освіта є тим магнітом, який дозволить повернути частину молоді на Херсонщину. Саме тому потрібна увага до освіти, стимули для абітурієнтів та підтримка університетів у вирішенні питань життєдіяльності. Почули, що сприяння гарантовано як на рівні області, так і на рівні міста. Важливо було озвучити спільну позицію ректорів, що зараз, у питаннях відродження людського капіталу області, університети – не конкуренти, а партнери, які взаємодіють між собою в єдиній екосистемі».

Також Олександр Співаковський доповів про напрацювання робочої групи Херсонського державного університету щодо проблемних питань повоєнного відновлення Херсона та Херсонщини та бачення шляхів їх вирішення. Результатом стане створення робочої групи, яка розроблятиме концептуальний документ, присвячений повоєнному відновленню області. «Думати про майбутнє треба вже зараз, інакше його просто не буде, а буде територія, сіра зона без дитячого сміху та молоді. Особисто мене така перспектива не влаштовує, тому працюємо, навчаємо студентів, залучаємо вступників, формуємо людський капітал рідної Херсонщини», – підсумував ректор.

Пресцентр ХДУ


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН