Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці вступають до лав штурмової бригади “Лють” (відео)

«Я знаю, як пришвидшити перемогу, – взяти зброю до рук і звільняти Україну» – херсонець Андрій Грачов приєднався до поліцейської штурмової бригади «Лють»

Херсонський волонтер до початку повномасштабного вторгнення займався підприємницькою діяльністю, мав мережу автомийок у місті.
Андрій розповідає, що як і всі херсонці, на світанку 24 лютого 2022 року почув звуки вибухів:
«Росіяни завдали удару по паливних складах у Чорнобаївці, бомбили нашу військову частину, над містом був стовп чорного диму, ми чули постійний гул. Перше відчуття – шок та несприйняття. Потім був бій в районі Антонівського мосту, місто обстрілювати з авіації, колони російської військової техніки зайшли в Херсон. Почалося мародерство та хаотичний обстріл з танків. Потім окупанти розстріляли наших тероборонівців у Бузковому парку, які намагалися зупинити їхній наступ».
До квітня хлопець волонтерив, возив з Одеси в Херсон медикаменти, адже майже всі аптеки в окупованому місті були зачинені, ліків катастрофічно не вистачало.
Крім того, Андрій вивозив з окупованого міста знайомих, поки такі поїздки остаточно не стали прямою загрозою життю. Адже до волонтерів у російських військових була посилена увага. Андрій виїхав до Одеси, де допомагав військовим та поліцейським. Додому повернувся лише у листопаді, коли Збройні сили України звільнили Херсон.
В той же час багато його знайомих пішли добровольцями на війну. Від друзів та зі ЗМІ Андрій дізнався, що йде набір до штурмових бригад «Гвардії наступу», вирішив приєднатися, обрав поліцейську бригаду «Лють», подав документи і пішов на відбір. Сім’я підтримала його вибір.
«До повномасштабного вторгнення навіть не уявляв, що буду служити, мав зовсім інші цілі. А після 24 лютого все змінилося, став робити нові для себе речі, волонтерив, евакуював мирних жителів, не звик сидіти склавши руки. Потім зрозумів, що можна бути корисним не лише в тилу, а й на передовій. Нині мої життєві цілі та плани направлені на одне – звільнення всіх наших територій», – зазначає доброволець Андрій Грачов.
Він усвідомлює завдання, які доведеться виконувати. Має мотивацію та готовий навчатися, штурмувати позиції противника, звільняти окуповані території, вибивати ворога з нашої землі, викривати зрадників.

«Хочу стати на захист та звільнення України заради своїх рідних, друзів, моїх земляків з лівобережжя Херсонщини, хто нині в окупації та чекає на порятунок. Я упевнений в нашій перемозі. Вірю в те, що вона буде скоро і у штурмовій бригаді «Лють» я докладу для цього максимум зусиль. У мене мрія одна, як і у всіх українців – пришвидшити Перемогу. Опісля планую залишитися служити у підрозділах Нацполіції та захищати Україну».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН