Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Козацька рада відбулася на Херсонщині (відео)

Традиційно, на початку травня у селі Республіканець на Кам’янській Січі проходять заходи зі вшановування козацького отамана Костя Гордієнка.
Цього дня лави козаків поповнились новими членами- це і повернення до витоків, і відродження традицій українського народу.

Кам’янська Січ – єдина в Україна, залишки якої збереглись до наших днів, це місце , яке потребує наукових досліджень і водночас відповідальності – зберегти для наших нащадків.

Окрім святкового заходу, на котрому була присутня і юнь , відбулась і козацька рада, на якій учасниками було підписане звернення козаків до депутатів Херсонської обласної ради.

Микола Огданець, отаман Каховського козачого товариства, прокоментував журналістам «Українського півдня»:
“На цій раді ми прийняли звернення до депутата Ігоря Йосипенка, а також депутатів Херсонської обласної ради щодо створення в нашому регіоні при обласному управлінні освіти Центру національно-патріотичного виховання. Це важливо для виховання підростаючого покоління».

На заході була присутня і молодь Херсонщини, яка отримала свій заряд патріотизму та бойового духу козаків. Таке патріотичне виховання є досить значимим в тяжкий період для нашої держави, коли виборюється соборність .

Створення центрів національного -патріотичного виховання важливе для майбутнього України, яка цього року відзначатиме 30-річчя незалежності.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН