Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 1300 компаній з іноземним капіталом згорнули присутність на ринку РФ після початку війни в Україні. Серед лідерів – компанії з Фінляндії

28-й випуск щотижневого дайджесту про вплив виходу іноземних компаній на економіку РФ

З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну 135 компаній з іноземним капіталом повністю вийшли з ринку РФ, ще 1144 у процесі виходу.
Натомість 501 компанія перебуває в очікуванні, призупинивши поточні операції та інвестиції, а 1189 іноземних компаній досі працюють у РФ.
Станом на 20 листопада компанії, які повністю вийшли з РФ, мали щонайменше 282 тис. осіб персоналу, $34,5 млрд річного доходу, $15,3 млрд капіталу та $32,4 млрд активів.
Про це сказано у черговому моніторингу KSE Institute, присвяченому діяльності іноземних компаній на ринку РФ.
Аналітики KSE Institute зазначають, що серед лідерів за темпами виходу з ринку РФ – компанії, які зареєстровані у Фінляндії.
Серед 87 фінських компаній у базі даних KSE Institute лише 14 продовжують діяльність у РФ, інші скоротили, обмежили чи зупинили роботу у РФ, або ж повністю вийшли з російського ринку. Серед тих, хто скоротив присутність у РФ – всесвітньо відомі компанії Nokia, Hesburger, Vianor, Nokian Tyres, Valio, Stockmann.
87 фінських компаній у РФ забезпечували роботою майже 22 тис. працівників та володіли активами на $5,5 млрд. Найбільш активно фінські компанії у РФ були представлені у секторах автомобілебудування, електронної комерції, харчової промисловості, товарів широкого вжитку.
Раніше зазначалося, що на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну KSE Institute запустив аналітичний проєкт, який отримав назву “Самосанкції” (або SelfSanctions). Він спрямований на збір даних про іноземні компанії, які працюють на російському ринку та обмежують або припиняють свою діяльність.
Повний звіт:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН