Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 70% компаній з Австрії продовжують працювати в Росії

160 компаній з іноземним капіталом завершили вихід з РФ. Ще 1163 міжнародних підприємства заявили про вихід і припинили операції. Водночас близько 2/3 компаній з Австрії, представлених на російському ринку до війни, продовжують працювати без будь-яких самообмежень.

Про це йдеться у щотижневому моніторингу KSE Institute про вплив виходу іноземних компаній на економіку Росії.

Станом на 15 січня 160 іноземних компаній (5,3%) здійснили повний з ринку Росії. За останній тиждень їхня кількість збільшилася на 2. Ще 1163 іноземних підприємства (38,5%) згорнули операції та перебувають у процесі виходу. Разом з тим, 493 міжнародних компанії призупинили нові інвестиції, однак залишаються в РФ. А ще 1202 – продовжують свою діяльність на російському ринку без змін.

За даними експертів KSE Institute, міжнародні компанії, які остаточно пішли з РФ, забезпечували роботою щонайменше 300,2 тис. осіб, їхній річний дохід складав $41,2 млрд, капітал компаній оцінювався у $33,9 млрд, а активи – у $36,4 млрд. Іноземний бізнес, який продовжує вихід з російського ринку, мав 172,7 тис. робочого персоналу, $34,2 млрд річного доходу, $14,8 млрд капіталу та $16,6 млрд активів.

В останній довоєнний рік австрійські інвестиції в РФ становили близько $6 млрд, а російські інвестиції в Австрію – $29 млрд. За підрахунками KSE Institute, 69% із 63 австрійських компаній залишаються працювати в Росії. 14% підприємств з Австрії отримали від KSE статус «вичікують». Ще 14% – у процесі виходу. І лише 3% компаній з австрійським капіталом завершили вихід з російського ринку.

Серед австрійських компаній, які покинули РФ, – MM Packaging, яка продала заводи у Пскові та Санкт-Петербурзі, та Petro Welt Technologies, яка надає послуги у сфері видобутку природного газу та нафти. Компанія Swarovski, яка спеціалізується на виробництві ювелірних виборів, призупинила всі продажі у РФ та перебуває у процесі згортання діяльності.

Водночас важливий для російської банківської системи Raiffeisen Bank наразі ігнорує заклики покинути ринок РФ. Також поки що не планує йти з Росії австрійська компанія Rotax, двигуни якої були виявлені на іранських безпілотниках, що атакували критичну інфраструктуру України.

Підготовлено командою KSE Institute та членами Ради Директорів KSE за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН