Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ відновлює заняття з 31 жовтня у синхронному та асинхронному режимах

28 жовтня в Херсонському державному університеті відбулося позачергове онлайн-засідання ректорату з питань відновлення освітнього процесу з 31 жовтня. На заході були присутні ректор, перший проректор, проректори, декани факультетів та керівники профільних відділів та служб.

На початку тижня освітній процес для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти денної форми навчання у ХДУ був призупинений на тиждень. Це пов’язано з ескалацією воєнних дій, нестабільністю інтернетового і стільникового зв’язку на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

«Рішення має прийматися колегіально, адже стосується всього університету. Проблеми з нестабільністю інтернетового і стільникового зв’язку на тимчасово окупованих територіях Херсонщини залишаються. Однак ми не можемо й надалі призупиняти освітній процес, адже маємо зобов’язання перед нашими здобувачами. Звісно, ми розуміємо ризики того, що певна частина здобувачів не зможе у синхронному режимі долучитися до занять, але більшість підключиться. Інші будуть користуватись завантаженими матеріалами на наших освітніх платформах та надсилати виконані завдання. За поточний тиждень ми мали можливість налагодити наші цифрові сервіси та комунікацію. І, враховуючи всі особливості, ми готові запустити освітній процес у синхронному та асинхронному режимах, аби надати кожному студенту можливість здобувати освіту», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський та додав, що всі ми віримо у найскорішу деокупацію області.

Перший проректор Сергій Омельчук деталізував особливості та нові умови: синхронний та асинхронний режими навчання, з правом надання гнучкого розкладу. Це пов’язано з двома новими викликами – повітряні тривоги та віялове відключення споживачів від електромережі на підконтрольній уряду України території.

Також з 31 жовтня розпочинаються заняття на третьому освітньо-науковому рівні. Сергій Омельчук звернув увагу, що вимоги до організації освітнього процесу є єдиними для всього університету і обов’язковими для аспірантури. Наголосив на якісній підготовці силабусів, веденні електронних журналів, завантаженні навчальних занять, проведених синхронно чи асинхронно, та обов’язковій наявності матеріалів на платформі KSUonline.

На кожному факультеті буде своя специфіка запуску освітнього процесу. Декани триматимуть цей процес на контролі та підтримуватимуть постійний зв’язок зі здобувачами освіти та науково-педагогічними працівниками.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН