Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ взяв участь у Міжнародній серпневій конференції для освітян

Оновлення форм та методів роботи, розвиток нових компетенції в складних умовах – це реалії освітян сьогодні. 18 серпня відбулася Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні», організована Міністерством освіти і науки України. У онлайн-форматі до заходу долучилися представники Херсонського державного університету.

Перша частина конференції – це пленарне засідання, що включало три основні блоки: виклики освіти в умовах війни, моделі освітнього процесу, співпраця з країнами ЄС.

Серед спікерів заходу – Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, голови місцевого самоврядування, директори департаментів освіти і науки ОВА, представники громадських організацій та міжнародні партнери з Польщі, Швейцарії, США.

Під час конференції обговорили пріоритетні напрями державної політики у сфері освіти у 2022/2023 навчальному році, особливості організації та забезпечення освітнього процесу на період дії правового режиму воєнного стану. Зокрема, у межах заходу були розглянуті так питання як: виклики у сфері освіти й науки, необхідні законодавчі зміни для розвитку системи освіти, повернення до навчання в новому навчальному році, стратегічні плани та можливості співпраці з міжнародними партнерами країн ЄС у сфері освіти й науки.

Після пленарного засідання стартувала робота 12-ти локацій в онлайн та офлайн режимах. Херсонський державний університет у дистанційному форматі взяв участь у локації «Навчання педагогічної еліти» для ректорів (директорів) закладів вищої та післядипломної педагогічної освіти. Адже у нашому університеті представлено широкий спектр педагогічних спеціальностей. На зустрічі учасники розглянули особливості та оновлення системи підготовки вчителів в умовах воєнного стану.

 Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН