Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні урочисто підняли Державний Прапор України з нагоди Дня єднання

В парку Слави, поблизу Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулася церемонія підняття Державного Прапора України з нагоди відзначення Дня єднання.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. Відповідний указ глава держави видав 14 лютого.

Не одне століття сини і доньки нашого народу здобували волю і незалежність України, піднімаючи високо над головою прапор свободи. Історично склалося так, що ми знову виборюємо право жити вільними. Кращі сини і доньки країни взяли до рук зброю, щоб захистити суверенітет і цілісність держави.

Так, перед нами стоять важкі завдання, але сила українців – в єднанні.

Голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута зазначив: «Я вітаю усіх присутніх та щиро дякую за вашу позицію. Сьогодні ми об’єднуємося та протидіємо інформаційному тиску. Адже кожен з нас знає, що Україна — це незалежна, сильна держава. Сьогодні сильна як ніколи і наша армія і вона зможе обороняти свою країну. Готова і Херсонщина. Ми співпрацюємо з військовим командуванням, з органами виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування, щоб зробити наш край, нашу рідну Херсонщину обороноздатною».

Саме в єдності наша сила, переконаний Геннадій Лагута. «У команди Херсонської обласної державної адміністрації, команди Херсонської обласної ради, усього депутатського корпусу амбітні цілі. Ми кожен день не зупиняємося і виконуємо їх: будуються дороги і мости, будується найсучасніший європейський аеропорт, будуються школи, дитячі садочки, оновлюються лікарні, амбулаторії, приймальні відділення, зростають наші діти. Я впевнений — вони будуть жити і будуть щасливими в новітній незалежній Україні, в новітній Херсонщині.

Ми повинні бути сильними, ми повинні бути разом, ми повинні бути єдині, щоб показати агресору, що нас не зламати і ми ніколи не здамося, не віддамо ворогу нашу землю», – прокоментував голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута.

Також відбулася спільна молитва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН