Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На КПВВ «Каланчак» розгорнули великий прапор України до Дня єднання

Сьогодні у Скадовському районі на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» відбулося святкування Дня єднання. До нього долучилися і жителі Криму, які приїхали у Скадовський район. Участь у заході взяли також і прикордонники. Звучали українські пісні, урочисто було піднято прапор і розгорнуто його в напрямок Криму, бо ми — єдина держава.

Голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш зазначив: «Вітаю всіх з Днем єднання! Сьогодні в усіх містах нашої держави, столиці, маленьких містечках і селах рівно о 10 годині піднято державний прапор та виконано гімн України. Це ще одне нагадування про те, що в єдності наша сила і міць! Історія знає багато прикладів, коли лозунг «розділяй та володарюй» призводив до початку занепаду, а потім і зникнення держав».

КПВВ «Каланчак» був прикрашений українськими прапорами, звучали українські пісні у виконанні місцевих колективів, об’єднуючи всіх.

«Виходячи з зовнішніх викликів, які з’явилися в 2014 році і загострилися в останні місяці, започаткування Дня єднання є дуже важливим для об’єднання громадян, оскільки демонструє як українцям, так і світу, що ми, незважаючи на політичне різнобарв‘я, залишаємося єдиним народом і підтримуємо єдність всередині держави», — закцентував увагу під час заходу завідувач сектору у Херсонській області Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Денис Чистіков.

Скадовчани підтримали ідею 16 лютого приїхати саме сюди, на кордон, і підтримати Всеукраїнський флешмоб «З піснею за Україну» та подякувати нашим військовим, які захищають нашу державу та нас самих.

Кожен українець має усвідомити, що тільки спільними зусиллями всі разом ми зможемо побудувати міцну, економічно розвинену, військово захищену країну, а також створити процвітаюче суспільство, — переконаний Михайло Павліш. «Діємо спільно, діємо разом, розбудовуємо нашу державу і це буде запорукою нашого успіху і безпеки! Сьогодні встановлено свято, яке, перш за все, спрямоване на те, щоб кожен відчув себе частинкою держави. Всі ми як одне ціле спрямовуємо наші зусилля на захист нашої держави, нашого суверенітету та незалежності», — наголосив голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш.

Текст: Марина Азізова
Фото: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН