Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Польський виш збільшить кількість херсонських студентів, яких він може прийняти на навчання

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Перебуваю у відрядженні в Поморській академії в Слупську (Польща). Це наш давній партнер, з яким ми співпрацюємо за програмами подвійних дипломів та семестрових навчань і плануємо розвивати ці напрямки й надалі. Також ставимо на меті поновити співробітництво між нашими педагогічними факультетами та встановити контакти між медичними факультетами.

Із великим задоволенням зустрілися та провели робочу нараду з ректором Академії Збігнєвим Осадовським. Подякував за гарний прийом наших студентів. Гарна новина в тому, що польський заклад готовий збільшити кількість херсонських студентів, яких він може прийняти на навчання. З огляду на це обговорили питання, що виникають під час оформлення документів за програмами міжнародної мобільності. Особливо під час заявок на навчання за семестровими програмами.

Відразу дав доручення відповідним службам Херсонського державного університету щодо термінової підготовки офіційного листа до Поморської академії в Слупську з пропозицією збільшити термін підготовки документів студентами, які планують навчання за семестровими програмами. Практика показує, що за місяць студенти не встигають підготуватися суто технічно. Є повне порозуміння з цього питання з ректором Академії.

Також ставимо перед собою ще одне завдання – продовжити співпрацю з Академією щодо вивчення польської мови нашими студентами. У нас є гарний кейс, коли в першому семестрі цього навчального року три групи студентів вдосконалювали знання мови під керівництвом професора кафедри неофілології Поморської академії в Слупську (Республіка Польща) Тадеуша Осуха. Відпрацюємо механізм запрошення пана Тадеуша до нас й у майбутньому.

Щодо англійської, то теж є чітке бачення, як зробити вивчення мови більш доступним та цікавим для наших здобувачів.

Завтра на нас чекає насичений день. У планах – відвідування Медичного симуляційного центру Академії, в який Уряд Польщі інвестує значні кошти, адже розуміє важливість якісної сучасної підготовки лікарів. Також відбудуться перемовини щодо поновлення співпраці з підготовки фахівців дошкільної та початкової освіти.

Звичайно, плануємо зустрітися з нашими студентами, які зараз навчаються в Поморській академії».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН