Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській лікарні ім. Карабелеша підбили підсумки роботи у 2021 році

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«3 лютого у міській клінічній лікарні ім.Є.Є.Карабелеша відбулася підсумкова Медична рада за 2021 рік.

Головувала на нараді генеральна директорка підприємства Алла Малицька, а до участі долучилися секретар міської ради Галина Лугова та начальниця управління охорони здоров’я міської ради Світлана Межерицька.

Звітуючи, Алла Малицька відзначила: у лікарні працює 1134 особи, з яких лікарів – 244, молодших спеціалістів з медичною освітою – 436, молодших медсестер – 215, працівників адміністративно-господарської служби – 239.

У 2021 році фінансування лікарні здійснювалося з трьох джерел: кошти Національної служби здоров’я України, місцевий бюджет (державна субвенція), власні надходження.

Структурні підрозділи лікарні долучалися та продовжують долучатися до Всеукраїнської кампанії «Лікар для кожної сім’ї». Станом на початок 2022 року медиками підписано з населенням 103 419 декларацій. У КНП також налагоджена робота по виконанню Урядової програми «Доступні ліки». Особлива увага приділялась залученню до неї осіб з груп ризику. У минулому році за програмою виписано 41 012 рецептів (32 965 пацієнтам).

“2021 рік став багатим для нас на досягнення. У стінах лікарні виконуються високотехнологічні операції урологічного профілю, виконана більша частина підготовчої роботи для проведення трансплантацій нирок. Ми реконструювали відділення гемодіалізу, дооснастили відділення невідкладної допомоги за державною програмою «Велике будівництво»”, – зауважила гендиректорка закладу.

Завдяки останній лікарня отримала сучасний КТ, цифровий рентгенапарат, УЗД сканер експертного класу. З часу відкриття відреконструйованого відділення прийнято майже 12 тисяч пацієнтів, на сьогоднішній день проведено обстежень на КТ 5664 пацієнтам, УЗД – 2083, рентгендіагностик – 2651.

І найголовніше, підкреслює Алла Малицька, за наявності направлення від сімейного лікарня ці обстеження для людини – безкоштовні.

Зі свого боку, секретар міської ради Галина Лугова зазначила: “Особисто від себе всім вдячна, і від імені Херсонського міського голови, і депутатського корпусу за те, що для подолання пандемії ви вкладаєте у свою справу душу і серце. Дякую за гідне виконання посадових обов’язків і за те, що ви непохитно знаходитеся на передовій служіння людям”.

На знак подяки Галина Лугова вручила Грамоти секретаря міської ради найкращим працівникам лікарні:

  • Юлії Волошиній, лікарці-терапевтці кардіологічного відділення
  • Давіду Табідзе, лікарю-хірургу-онкологу проктологічного відділення
  • Максиму Денисенку, лікарю-онкологу поліклініки №1».
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН