Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські лікарні продовжують рятувати життя пацієнтів

Звернення наших пацієнтів сьогодні стали для нас важливішими за все. Бо зараз вони свідчать про те, що ми разом перемагаємо не лише хвороби, а і безвихідь, відчай та тривогу. Ми дякуємо нашим пацієнтам за довіру, і продовжуємо працювати, щоб ви могли на нас спиратися.

Новий тиждень в лікарні Тропіних розпочався в звичайному режимі. Потік пацієнтів, як до стаціонарних відділень, так і до поліклінічних підрозділів, залишається на сталому рівні. За 16 та 17 травня до дорослих поліклінік звернулося близько 1000 пацієнтів, в тому числі 396 до лікарів основних спеціальностей. Лікарем-ендокринологом оглянуто 97 хворих, в основному це люди з інсулінозалежним цукровим діабетом, які того ж дня змогли отримати інсулін.
Спеціалісти амбулаторної служби надають консультації пацієнтам, проводять процедури, роблять профілактичні огляди, тестують на COVID-19, надають допомогу у денних стаціонарах та ФАПах, проводять ендоскопічні обстеження, роблять щеплення, надають направлення на стаціонарне лікування у відділеннях лікарні.
У дитячих поліклініках медичну допомогу у ці дні було надано 280 дітям. Це і медичні огляди, консультації педіатрів та вузьких спеціалістів, процедури, щеплення тощо. До дитячого відділення за минулі дві доби госпіталізовано 3 дітей.
Лікарі жіночої консультації приймають жінок з гінекологічною патологією та вагітних, проводять огляди, надають направлення на госпіталізацію до гінекологічного та акушерського відділень, направляють на обстеження. За два дні було прийнято 154 пацієнтки, в тому числі 6 вагітних взято на облік, надано 64 консультації телефоном.
Стабільно працюють параклінічні служби – функціональна, лабораторна діагностика, проводяться рентгенологічні дослідження. Протягом цих днів було виконано майже 800 лабораторних досліджень, 106 рентгенологічних, 66 флюорографічних, а також 60 ультразвукових та 55 функціональних обстежень.
Зростає кількість звернень до відділення медичної реабілітації – за два дні початого тижня тут майже 300 пацієнтів отримали фізіопроцедури, масаж та ЛФК. В цій же будівлі продовжують працювати денні стаціонари для дітей з офтальмологічною та неврологічною патологією, про роботу яких ми писали вчора. Отримати лікування у відділенні фізіотерапії, а також на базі дитячих денних стаціонарів можна за направленням лікаря.
До приймального відділення поступають люди здебільшого з приводу загострення хронічних захворювань, а також гострою патологією. Так, за дві минулі доби до приймального відділення звернулося 48 хворих, до травматологічного пункту зареєстровано 45 звернень з приводу побутових травм. Проведено 6 планових та 4 ургентних оперативних втручання. А в акушерському відділенні побачили життя 2 дівчинки. Загалом від початку року в лікарні народилося 309 дітей.

Бережіть себе. Пам’ятайте, що при загостренні захворювання неможливо відкладати лікування. Звертайтеся вчасно – ми заради вас працюємо!

КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім А і О Тропіних”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН