Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській лікарні ім. А. та О. Тропіних відділення інтенсивної терапії розширено до 12 ліжок

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Із початку року в клінічній лікарні ім. А. та О. Тропіних відділення анестезіології та інтенсивної терапії переведено до нового приміщення та розширено до 12 ліжок.

Про це повідомив заступник медичного директора лікарні Євген Миронов, додавши, що до початку пандемії відділення реанімації було розраховане на 6 ліжок та розташовувалося на першому поверсі стаціонарного корпусу.

У зв’язку зі збільшенням надходження тяжких хворих з COVID-19, було розгорнуто додаткові реанімаційні ліжка, які тимчасово розміщувалися на базі гінекологічного відділення. Відтепер у цьому приміщенні на постійній основі працюватиме відділення реанімації на 12 ліжок.

З переваг щодо змін заступник відзначає більш просторі та комфортні палати для перебування пацієнтів у важкому стані, раціональний доступ медперсоналу до медичного обладнання, а також можливість (у разі зростання кількості хворих на ковід-інфекцію або іншої надзвичайної ситуації) оперативно збільшити кількість ліжок до 25.

Він також зауважив, що до палат у відділенні проведено пряму окрему лінію подачі кисню, що дає можливість під’єднати понад 20 апаратів ШВЛ одночасно, якщо це необхідно. За колишніх умов роботи відділення можливим було підключення лише 8 апаратів ШВЛ.

У 2021 році з 3170 пацієнтів з важким ковідом, що надійшли до стаціонару, через відділення реанімації пройшло 532 хворих, для лікування яких більш ніж у 70% випадків застосовувалися різні методи респіраторної підтримки апаратами ШВЛ.

Разом з тим за минулий рік фахівцями відділення було проведено 1356 знеболювань, враховуючи практично безперервну роботу акушерського відділення та періоди надання профільної допомоги хірургічними відділеннями. У «нековідний» час анестезіологами лікарні проводиться близько 4 тисяч анестезіологічних втручань на рік».

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. У ВАс прекрасные специалисты! Но почему в бопьницах города все бесплатно,а вас все платное.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН