Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські лікарні забезпечені швидкими тестами для виявлення СОVID-19

«Заступниця міського голови Оксана Рукавішнікова закликає херсонців безкоштовно тестуватися на СОVID-19 у херсонських лікарнях при наявності симптомів респіраторних захворювань або в разі тісного контакту з хворими на коронавірусну хворобу.

«Лікарні міста забезпечені швидкими безоплатними тестами для діагностики коронавірусної хвороби, тому немає необхідності сплачувати за тестування приватним лікарням. Станом на сьогодні наявні близько 8 тис. таких тестів, відновлення запасів відбувається постійно», – зазначає Оксана Рукавішнікова.

Наголошуємо, що громадяни мають право звернутися до сімейного лікаря за направленням на безкоштовне тестування на СОVID-19 у разі наявних епідемічних та клінічних показників.

Крім цього, за направленням на безкоштовне тестування ви можете звернутися, якщо належите до групи підвищеного ризику інфікування – медпрацівники, фармацевтичні працівники, соцпрацівники, працівники Національної поліції, СБУ, Нацгвардії, прикордонники, військовослужбовці, держслужбовці, працівники закладів закритого типу та лабораторій, при перетині кордону, або у разі перебування в тісному контакті з хворими.

Лікарні міста, які проводять діагностику на СОVID-19 безкоштовно за наявності направлення лікаря.

Нагадуємо, що станом на 11 лютого у Херсоні зафіксовано 47221 випадок захворювання на СОVID-19, за останню добу захворіло – 923 особи, летальних випадків за період пандемії – 1312, за останню добу – 3.

Наразі наповнюваність херсонських лікарень пацієнтами з позитивними тестами складає 81,6 %, а це – 147 пацієнтів з тяжким перебігом хвороби.

Лікарні міста, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою СОVID-19 забезпечені киснем на 100%.

Гендиректорка міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша Алла Малицька, коментуючи хід діагностики коронавірусної хвороби, зазначає, що щоденнно в лікарні тестують близько 200 осіб.

«У закладі є можливість здійснити діагностику на виявлення коронавірусної хвороби методом швидкого тестування (експесс-тестування), так і методом ПЛР. Для цього необхідно лише звернутися до сімейного лікаря за отримання електронного направлення», – підкреслює вона.

Алла Малицька зауважує, що тестування осіб, які перебували у тісному контакті з хворими на коронавірусну хворобу здійснюють на 5-7 день з моменту контакту.

Згідно медико-технологічній документації, кожна контактна з хворим особа має пройти принаймні швидке тестування. У разі отримання негативного результату пацієнт може закінчити самоізоляцію», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН