Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовській громаді оголосили акцію «Підгодуй пташку!»

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Скадовської міської громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«Ось і до Скадовська дісталась зима. Прийшла лиха година для птахів – все засніжило, і залишило пернатих без звичного добування їжі.

Саме в цей час, доки лежить сніг та морозно, ми з вами повинні допомогти птахам переждати ці холодні дні. То ж готуємо годівнички та насіння. Працівники Парку «Джарилгацький» долучають до підгодівлі дітлахів та їх батьків, і вже котрий рік поспіль розвішують годівнички (з пакетів з під соку, див. фото нижче) на головній алеї та кожного дня підсипають корм, заготовлений ще з літа: висушене насіння з динь, кавунів, гарбуза та соняшника.

Прогулюючись алеєю та набережною, кожен охочий може поповнювати годівнички насінням. Для маленьких пташок найкраще підсипати в годівнички насіння соняху (несолоне та несмажене), льону, канарника, просо (жовте та червоне), овес. Більших пташок можна підгодовувати пшеницею, вівсом, соняхом, насінням гарбузів та соняшника. Підійдуть і ягоди з компотів та узварів.

Годівнички можна зробити примітивні (на фото нижче), або ж зовсім насипати корм в проталинах під деревами».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН