Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовську відбулася жалобна акція в пам’ять про жертв Голокосту

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Скадовської міської громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«27 січня у фойє Скадовського міського будинку культури відбулася жалобна акція в пам’ять про жертв Голокосту.

В пам’ять про шість мільйонів євреїв, які були знищені нацистською машиною Голокосту, запалили лампади бажаючі долучитися до акції. Саме цього дня 1945 року війська першого українського фронту звільнили в’язнів найбільшого концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, неподалік польського Освенціма.

27 січня в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, увесь світ зі скорботою в серці згадує моторошні трагічні події Голокосту часів Другої Світової війни. Системне переслідування і знищення європейських євреїв і циган проводила нацистська Німеччина у 1933-1945 р.р. В цей час було створено близько п’яти тисяч концентраційних таборів. Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйона – на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні.

 Як відомо, одразу після окупації України нацисти розгорнули широку мережу гетто (найбільшим було Львівське), а згодом почали масово розстрілювати єврейське населення. Одними з найбільших і найвідоміших були розстріли у Бабиному яру в Києві, але знищення євреїв України було систематичними і повсюдними. Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на території нашої країни. Це – чверть усіх жертв Голокосту, який є злочином проти всього людства».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН