Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники херсонського вишу взяли участь в міжнародній конференції з питань комерціалізації науково-технічних розробок та досліджень (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Разом з першим проректором Херсонського державного університету Сергієм Омельчуком беремо участь в Українсько–Американській конференції з питань комерціалізації науково-технічних розробок та досліджень, що проходить у Харкові на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Захід потужний! На відкритті пролунали привітання від Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, Голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, Харківського міського голови Ігоря Терехова, ректора НТУ «ХПІ» Євгенія Сокола, засновника холдингу UFuture та інноваційних парків UNIT.City Василя Хмельницького.

З американської сторони – представники таких відомих університетів як Корнельський, Массачусетський Технологічний, Берклі, відомих міжнародних венчурних фондів, інженерних та стартап-компаній.

Приємно, що серед доповідачів на конференції – наші земляки Роман Романов та Анастасія Романова (Роман Анатолійович, до речі, випускник нашого університету), які представляють стартап Mosqitter. Він вже має підтримку інвесторів та невпинно розвивається.

Тож головна тема конференції – знайти способи підсилити комерціалізацію НДКР (R&D), у тому числі за рахунок співпраці з глобальним (міжнародним) бізнесом, а також шляхи запуску і росту технологічних стартапів, заснованих на університетських НДКР. Насправді Україна має статус «наукової та університетської країни» як у сфері фундаментальних розробок, так і в прикладних напрямах. І цей потенціал треба підтримувати та розвивати.

У ході заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю eō Business Incubators, НТУ «ХПІ», УКУ, Unit City, Українського фонду стартапів».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН