Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Гуманітарна» комісія підтримала проєкт рішення про створення в Херсоні єдиного перинатального центру

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«21 січня депутати, що входять до складу постійної комісії з питань гуманітарної політики, медицини, освіти, культури, молодіжної політики та спорту, законності, депутатської діяльності, свободи слова та запобігання корупції розглянули всі питання, які виносять на розгляд сесії міської ради 28 січня.

Серед них – призначення заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Анатолія Хоменка. Комісія проголосувала одноголосно за винесення такого проєкту рішення на розгляд сесії.

Анатолій Хоменко зазначив, що має на меті об’єднати усі гілки міської влади навколо розвитку економіки та інфраструктури міста, додавши, що процвітання громади залежить від добробуту в кожній оселі.

Також комісія підтримала проєкт рішення про створення комунального некомерційного підприємства “Міський перинатальний центр” Херсонської міської ради.

Як зазначила начальниця міського управління охорони здоров’я Світлана Межерицька, відповідне рішення є економічно обґрунтованим, адже протягом останніх п’яти років кількість пологів у міських закладах охорони здоров’я постійно зменшується, від 3497 у 2017 році, до 2956 у 2020 році. Тоді як кожне з пологових відділень міста розраховане на 4500-5000 пологів на рік. Крім цього, відділення не відповідають сучасним вимогам Національної служби здоров’я України, не мають умов для виходжування недоношених діток.

В.о заступника міського голови Сергій Циганок додав, що, на жаль, тенденція до зниження народжуваності існує. У місті виникла необхідність оптимізації акушерської служби. Тож, для породіль херсонської громади планують створити сучасні комфортні умови, заснувавши КНП “Міський перинатальний центр” на вулиці Кримській, 138.

Світлана Межерицька запевняє, що всі працівники акушерсько-гінекологічної служби міста матимуть змогу працювати в центрі.

Крім цього, комісія розглянула «земельні» питання, більшість з яких підтримала».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН