Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні усувають наслідки прориву колектору на вулиці Штурвальній

Станом на 07.12.2021 тривають роботи з благоустрою прилеглої території в районі аварії на напірному колекторі по вул. Штурвальній.  Щоденно від МКП “ВУВКГ м. Херсона” роботи з ліквідації наслідків аварії  виконують працівники  служби водовідведення, ремонтно-будівельної дільниці, механічного цеху, електроцеху, автотранспортної служби, міських очисних споруд каналізації, ВКГ «Корабел»).  Задіяно 3 -5 одиниць спецтехніки щоденно.

З метою попередження виникнення нових аварій визначені найбільш аварійні ділянки трубопроводу, які потребують першочергового відновлення, загальною довжиною 2,47 км. Наразі МКП «ВУВКГ м.Херсона» ведеться робота з пошуку організацій, які  мають досвід проєктування напірних колекторів великого діаметру, що пролягають у складних гідрогеологічних умовах.

Для довідки. Напірний трубопровід від ГНСК до МОС збудований у 1968-1969 роках зі сталевих, чавунних та залізобетонних труб діаметром 900-1000мм. Загальна довжина трубопроводу 6, 2 км Трубопровід експлуатується зі значним перевищенням терміну експлуатації  – 53 роки при нормативному терміні 30 років, за цей час повністю зносився. За останні 3 роки на трубопроводі було ліквідовано 19 аварійних ситуацій (6 аварій 2019 році, 13 аварій  в 2020 році).

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН