Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Гуманітарна” комісія погодила міські освітню та культурну Програми на наступний рік

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань гуманітарної політики, медицини, освіти, культури, молодіжної політики та спорту, законності, депутатської діяльності, свободи слова та запобігання корупції депутати розглянули ряд сесійних питань, що стосуються різних сфер діяльності міста.

Серед іншого проголосували за звіт про виконання у 2019-2020 роках Програми “Освіта Херсона – інвестиція в майбутнє” на 2019-2023 роки та внесення змін до Міської програми “Здорове та безпечне харчування дітей на 2021-2025 роки”.

Під час обговорення освітніх питань депутат Іван Глухов запропонував за наявності вільних бюджетних коштів профінансувати у наступному році купівлю трьох теплових насосів для дитячо-юнацької спортивної школи №6.

Депутати також підтримали Комплексну міську програму «Здоров’я херсонців» з рекомендаціями.

Голова комісії Алла Малицька зауважила, що проблем в галузі медицини вистачає, зокрема, дуже важливо передбачити кошти у бюджеті на наступний рік на фінансування роботи медичної комісії, що здійснює огляд призовників, а також надати міську підтримку хворим на катаракту.

На засіданні було також детально обговорено Міську програму культурно-масових заходів.

Ігор Осауленко зауважив, що в цій Програмі варто передбачити необхідні кошти на фінансування патріотичних заходів, а Олексій Петров, наголосив, що також важливо подбати про заходи у різних районах міста.

На засіданні було обговорено забезпечення фінансування книжки переможців міського конкурсу літературної творчості ім. Миколи Братана. Таке прохання висловив син письменника Віктор Братан, що завітав на постійну комісію.

Депутати одноголосно підтримали його прохання.

Окрім того, було попередньо розглянуто попередньо розглянуто Програму підтримки населення з відшкодування частини кредитів, які надаються ОСББ та житлово-будівельним кооперативам на реалізацію заходів із заміни та модернізації ліфтового обладнання, бюджет Херсонської МТГ на 2022 рік, Програму економічного і соціального розвитку Херсонської МТГ тощо.

Наостанок комісія традиційно погодила звернення громадян щодо адресної фінансової допомоги.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН