Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бюджетна комісія розглянула питання розвитку спорту в громаді

11 січня відбулось заідання постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

Депутати почали опрацьовувати питання, які розглядатимуть під час сесії 28 січня.

Серед них – проєкт “Про затвердження Міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2026 роки”.

У рамках Програми планується облаштування спортивних майданчиків по всій території громади, підтримка муніципального футбольного клубу “Кристал”, гандбольного клубу “Дніпрянка” тощо.

У результаті виконання Програми очікується:

  • розвиток фізкультурно-спортивної галузі в місті Херсоні, із урахуванням змін у всіх сферах суспільного життя та ціннісних орієнтирів населення;

  • збереження та подальший розвиток мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл;

  • створення умов, які забезпечують цілеспрямовану рухову активність дітей та молоді, для подальшого формування у них прагнення щодо систематичних занять фізичною культурою і спортом;

  • збереження та розвиток мережі спортивних споруд;

  • проведення подальшої спортивно-масової роботи з населенням у рамках цієї Програми;

  • залучення дітей та молоді віком 6-23 років до регулярних занять фізичною культурою і спортом, створення умов для розвитку резервного спорту;

  • досягнення насичення спортивними спорудами у кількості і якості, що надасть змогу створити необхідні умови для залучення різних категорій мешканців Херсонської міської територіальної громади до занять фізичною культурою і спортом, які б давали можливість забезпечити на цих спорудах мінімальний обсяг рухової активності.

Серед заходів окремо прописаний розвиток спорту ветеранів та людей з особливими потребами, у тому числі планується зробити усю спортивну інфраструктуру доступною для людей з особливими потребами.

Також депутати розглянули фінансовий план муніципального футбольного клубу “Кристал”. Директору Володимиру Лебедю доручили надати на наступне засідання пропозиції щодо зміни штатного розкладу та умов оплати праці футболістів.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН