Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З візитом на Херсонщині перебувають представники Генерального консульства Республіки Польща в Одесі

Сьогодні голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко разом з головою Херсонської обласної державної адміністрації Геннадієм Лагутою та його заступником Миколою Якименко зустрівся з представниками Генерального консульства Республіки Польща в Одесі – пані Катажиною Солек та паном Павелом Нєдзвєдзкі, — повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Олександра Самойленка. В повідомленні йдеться про наступне:

«Обговорили можливі напрями подальшої співпраці у різних галузях.

У нас давні партнерські відносини з регіонами Польщі, а з Краковом і Катовіце маємо ще й спільні авіасполучення, які будуть відновленні по завершенні модернізації аеропорту «Херсон».

А встановлення маяка, завдяки якому літаки самостійно будують схеми заходів на посадку та польотів за маршрутами, дозволить розширити карту польотів, у тому числі й у Польщі.

Наші країни постійно поглиблюють свої економічні відносини. Щороку збільшується товарообіг між херсонськими виробниками та польськими партнерами.

Так, за 9 місяців 2021 року обсяг експорту херсонських товарів до Польщі збільшився на 1,4% та становить 11,1 млн дол. США. Імпорт залишився на рівні минулого року – 8,2 млн дол. США. Але ми продовжуємо працювати над підвищенням цих показників!

До речі, за результатами 2020 року Польща увійшла у топтрійку найбільших торгових партнерів України.

Сьогодні ми зацікавлені в спільних інвестиційних проєктах в агропромисловому комплексі, інвестиціях у транспортну інфраструктуру та сферу промисловості.

Завжди відкриті до співпраці!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН