Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво Польщі у Херсоні взяло участь у вшануванні пам’яті генерала Маріуша Заруського (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У Херсоні Держсекретар Адміністрації Президента Республіки Польща вшанував пам’ять генерала Маріуша Заруського.

31 січня виповнюється 155 років із дня народження Маріуша Заруського – національного Героя Польщі, бригадного генерала Речі Посполитої, громадського діяча, фотографа, художника, поета і письменника, моряка, яхтсмена і мандрівника.

Його життя тісно пов’язане з Півднем України. Він навчався і працював у Одесі, Миколаєві, а останні роки життя провів у Херсоні. Заруський був заарештований у Львові як «соціально небезпечний елемент». Його етапували до Херсона, де він помер у в’язниці НКВС 8 квітня 1941 року. У Херсоні на Меморіальному кладовищі знаходиться його могила.

Вшанували пам’ять видатного земляка Держсекретар Адміністрації Президента Республіки Польща Пан Адам Квятковскі, Генеральний консул Республіки Польща в Одесі Пані Катажина Солек. Також долучились в.о. заступника Херсонського міського голови Роман Головня, директорка департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірина Ніколаєва, голова Херсонської райдержадміністрації Михайло Лінецький, представники Херсонського обласного товариства поляків «Полонія».

Долучились і курсанти Херсонської державної морської академії, які урочистими трьома троєкратними ударами в морський дзвін вшанували пам’ять славетного польського моряка».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН