Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську відбулися святкові заходи з нагоди Дня Соборності України (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Генічеської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Щороку українці відзначають велике державне свято – День Соборності України. Це свято має особливе значення, адже несе в собі символ єднання народу, прагнення до самостійності та можливості самим вибирати своє майбутнє.

Напередодні Дня Соборності України, 21 січня 2022 року, у художньому салоні Центру культури і дозвілля відбувся урочистий захід «Україна єдина», за участю голови Генічеської міської територіальної громади Олександра Тулупова, голови  Генічеської  райдержадміністрації Сергія Олефіренка, голови Генічеської районної ради Сергія Коржевого, керівників та колективів підприємств, установ і організацій, представників громадськості.

На початку заходу присутніх привітав Благочинний Генічеського округу, протоієрей Олександр Дьомкін, після чого хвилиною мовчання пом’янули загиблих Героїв, які віддали своє життя за незалежність нашої держави.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися: Генічеський міський голова Олександр Тулупов, голова РДА Сергій Олефіренко та голова районної ради Сергій Коржевий. Виступаючі у своїх промовах несли одну головну ідею: «День Соборності – свято, що згуртовує усіх громадян, незалежно від регіону проживання. Сьогодні, у нелегкі часи, українці ще більше гуртуються, доводячи, що вся наша держава, включаючи окуповані Крим, Донецьку та Луганську області, – це єдина українська земля. І хоч зараз ці регіони тимчасово окуповані, там обов’язково буде відновлено український суверенітет і ми зможемо з радістю сказати, що наша Україна вільна».

Під час заходу Олександр Тулупов передав Сергію Оліференку частину символічної мапи району, яка під час естафети єднання, що відбудеться за участю керівників райдержадміністрацій та міських голів Генічеської, Новотроїцької, Нижньосірогозької та Іванівської громад, доповнить єдину мапу Генічеського району.

По завершенню урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН