Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Річницю Дня соборності України відзначили у Херсоні (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У Херсоні відбулися заходи, присвячені Дню соборності України. Урочистості пройшли біля пам’ятника Тарасу Шевченку, об’єднавши представників влади різних рівнів.

Народний депутат України ІХ скликання Павло Павліш зазначив: «Минуло 103 роки з того визначного для українського народу дня і сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати нашу єдину, цілісну Україну. Ми помолилися за єдність нашої держави і я впевнений, що кожен українець у будь-якому куточку світу вшановує єдність і територіальну цілісність нашої держави. І Крим, і Донбас, і Луганськ повернуться і ми будемо жити в мирі, спокої і разом розвивати нашу країну».

Звучали патріотичні вірші і пісні, зокрема рядки Володимира Сосюри «Любіть Україну!».

В молитві за нашу державу, до якої усі охочі могли долучитися, об’єдналися представники Української православної церкви.

Єпископ Херсонський і Таврійський Никодим прокоментував: «Сьогодні ми святкуємо велике не тільки державне, але й духовне свято. Тому що соборність — це про силу духу. Якщо не буде духовної єдності, то не буде і соборної України. Якщо ми будемо єдині, то ми будемо непереможні; нас єднає любов до Бога, України, рідного дому і сім’ї.

Помолимось Богу і подякуємо йому за те, що ті події, які сталися трохи більше, ніж століття тому, принесли свій плід — ми з вами живемо в незалежній країні. Помилимось Богу, щоб він благословив нашу державу».

Захід, присвячений пам’яті захисників Донецького аеропорту «Цитадель – 244» відбувся в приміщенні Херсонського аеропорту.

Продовжилися заходи ланцюгом єдності на Антонівському мосту, символічно об’єднавши два береги Дніпра.

Команда «Українського Півдня» щиро вітає всіх з Днем Соборності України та бажає непереможного духу єдності кожному!

 


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН