Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В селищі на Херсонщині з’явиться портова перевалка щебеню для «Великого будівництва»

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт «Порти України». У повідомленні йдеться про наступне:

«На території селища Первомаївка Каховського району Херсонщини з’явиться портова перевалка щебеню. Про це заявила голова Верхньорогачицької громади Світлана Коротун, передає «Херсон online».

«До нас звернувся Новокаховський річковий порт з проханням надати їм земельну ділянку, щоб встановити на території Первомаївського старостату баржу для перевалки щебеневої продукції. Це має здешевити проведення ремонтів доріг у рамках програми «Велике будівництво». Щебінь доставлятимуть Каховським водосховищем, адже перевезення великих вантажів річковим транспортом зараз є найдешевшим. Крім того, не руйнуватимуться наші й без того розбиті дороги”, — повідомила Коротун.

Рішення про надання дозволу на використання земельної ділянки площею 19,76 га шляхом встановлення земельного сервітуту річковому порту терміном на 2 роки з правом його дострокового припинення селищна рада надала 11 січня.

Селище Первомаївка розташоване на березі водосховища Нижньорогачицький лиман Дніпра між Енергодаром та Новою Каховкою».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН