Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині ремонтують дорогу Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Херсонщині в 2021 році проходив ремонт дороги за напрямком  Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ. Замовником виступає Служба автомобільних доріг Херсонської області, а роботи виконують підрядні організації. Начальник Служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко прокоментував: «Компанії мають сучасну техніку, сучасні асфальтобетонні заводи, мають свої потужності і виконують роботу згідно з термінами».

Ремонт проходив поточний середній на декількох ділянках. Микола Савченко зазначив: «Це і курортний напрямок, і біосферний заповідник — все за програмою «Великого будівництва».

На напрямку Р-47 виконують роботи такі підрядні організації: «РОСТДОРСТРОЙ», «Автострада», «Альтком», ПрАТ «Хмельницке ШБУ №56». Компанії мають власні потужності на території Херсонської області. Майстер дорожньої служби ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» зазначив: «На ділянці Херсон-Нова Каховка-Генічеськ км 172-189 проходить поточний середній ремонт. Вже укладено 1,5 км крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Продовжуємо роботи з укладання щебенево-піщаної суміші М-20».

Автомобільна дорога Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ збудована в 70-х роках минулого століття. За період з часу будівництва дороги роботи з капітального ремонту покриття проїзної частини не проводились. Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» цей курортний напрямок в найближчі роки буде оновлено повністю. Микола Савченко розповів: «Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ — частина ділянки пролягає з Херсона до Шилової Балки і далі Шилова Балка-Нова Каховка, Нова Каховка-Генічеськ. Це все один напрямок. Загальна протяжність даної дороги — 222 км. 200 км — Херсон-Генічеськ, відвітлення — це під’їзд до Асканії-Нової (22 км)».

На ділянці державного значення Р-47 цього року було виконано ремонт мосту через Північно-Кримський канал, на який очікували понад 30 років. Микола Савченко прокоментував: «Цього року була повністю виконана реконструкція даного мосту. Після завершення робіт науково-дослідний інститут провів випробування даної штучної споруди під максимальним навантаженням. Наразі розрахункове навантаження складає 85 тон».

Разом з ремонтом облаштовують і зупинки. А на виконання роботи є гарантійний термін.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН