Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині представили результати “Великого будівництва” за 2021 рік

Відбулася пресконференція, на якій медійників Херсонщини познайомили з результатами великого будівництва за підсумками 2021 року. Спочатку було представлено, що було зроблено в масштабах країни.

” В цілому до переліку програми в Україні увійшло понад 700 соціальних, структурних, спортивних, медичних та інших об’єктів. Пріоритетного значення було надано освітній сфері, тож відтепер понад 50000 дошкільнят та ще 10000 школярів із усієї країни будуть навчатися в оновлених закладах. В 2021 році в Україні запрацювало 6 ЦНАПів, 132 приймальні відділення та 237 амбулаторій- таку кількість медичних закладів було відремонтовано та збудовано в Україні минулого року. Значну увагу було приділено і спортивній сфері: збудовано майже 470 спортивних майданчиків, сотні активних парків, 22 басейни. Оновлено і два аеропорти в Україні. Було збудовано 5000 кілометрів державних доріг та майже 2200 кілометрів місцевих. Оновлено та збудовано 250 мостів по всій країн. Чи не вперше за багато років в Україні ремонтувалися об’єкти сфери культури: відремонтовано 10 пам’яток архітектури- 3 парки та 7 будинків культури. Завдяки програмі президента України ” Велике будівництво” по всій Україні було створено понад 10000 нових робочих місць,”зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута.

https://www.youtube.com/watch?v=wS-D62evTOA

Детально голова Херсонської державної адміністрації розповів про результати ” Великого будівництва” на Херсонщині.

Важливо, що будівельні та ремонтні роботи відбувалися в усіх куточках області : як в містах так і в селах.

Протягом 2021 року за програмою президента України було реалізовано 13 потужних об’єктів, 6 із них- об’єкти соціальної інфраструктури. Велика увага приділялася освітнім закладам.

“Завершено роботи у дитячих садочках Іванівки та Херсона. Нові сучасні умови для навчання отримали учні Каланчацької опорної школи, де було проведено реконструкцію закладу,”- зазначив Геннадій Лагута.

Досягненням стало введення в експлуатацію ЦНАПу у Новій Каховці, адже це дало можливість надавати адміністративні послуги великій кількості людей.

Працювали в минулому році і над удосконаленням сфери медичних послуг, адже останні декілька років ще раз довели, що систему охорони здоров’я потрібно змінювати Геннадій Лагута зазначив :“у 2021 році в рамках ” Великого будівництва ” була проведена реконструкція приймального відділення в місті Борислав. Продовжували розбудову медичної структури в сільській місцевості.”

Ще одним пріоритетом програми президента України є розвиток спорту. А Херсонщина здавна славиться своїми спортивними здобутками та відомими спортсменами, які є гордістю всієї країни тому важливо підтримувати і розвивати цю сферу.

Визначною подією для Херсона стало завершення будівництва першої черги мостопереходу ХБК- Таврійський. А ще автомобілістів області в 2021 році порадували ремонтом доріг. Зроблено чимало, але на 2022 рік ще більш амбітні плани, про це голова Херсонської ОДА пообіцяв розповісти вже на наступній зустрічі з представниками ЗМІ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН