Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Опалювальний сезон на Херсонщині: як готуються до нього в умовах окупації

Готуватися до опалювального сезону на території усієї Херсонської області наразі неможливо, адже більша її частина окупована, розповів Суспільному заступник директора департаменту розвитку територій Херсонської ОВА – Іван Чорний. За його словами, поки що ведеться робота над тим, аби забезпечити теплом жителів деокупованих населених пунктів.

Іван говорить, що жителів деокупованих територій мають забезпечити твердим паливом і буржуйками. Про перспективи опалювального сезону окупованих територій говорити складно. Під час деокупації області можуть бути зруйновані об’єкти інфраструктури від яких залежить опалювальний сезон. Це впливатиме і на забезпечення області твердим паливом.

“З енергопостачанням дуже складно. Ситуація на фронті не стійка, скажімо так, можуть відбуватися руйнування. Для того, щоб уникнути залежності від постачання електричної енергії опрацьовується питання опалення саме твердим паливом”, – розказав Іван Чорний.

Виконавчий директор асоціації міст України Олександр Слобожан розповів Суспільному, що до опалювального сезону має готуватися кожен українець уже зараз. І першим кроком у підготовці має бути перевірка витоку тепла з оселі. У приватних будинках варто подумати про твердопаливний котел та запастися для нього вугіллям, дровами, сухостоєм.

На випадок, якщо грітися доведеться за допомоги електрики, наразі потрібно перевірити потужність мереж. У випадку, коли не працюють електро та тепло мережі, можна використовувати так звану буржуйку, навіть в багатоповерхових будинках, – говорить Олександр Слобожан.

“При правильному винесені димоходу і наявності дров або вугілля така можливість є. Іноді, коли були кризові ситуації, такі пункти можуть ставити в підвалі з витяжкою з виведенням відповідного димоходу на весь будинок або облаштування такого теплового пункту”, – розповів Олександр.

У разі звільнення територій Херсонщини підготовка до опалювального сезону відбуватиметься у стислі терміни, сказав Суспільному Іван Чорний.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН