Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш першим приєднався до ДІЇ

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку заступника голови ХОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Павла Кулика. У повідомленні йдеться про наступне:

«Херсонський державний університет в ДІЇ: ХДУ став першим ЗВО на Херсонщині «без паперів»!

Херсонський державний університет поступово переходить у режим «без паперів». Нещодавно три університетські відділи приєдналися до програми «Дія.QR», що має на меті спрощення процедури документообігу.

Серед цих структурних підрозділів – Приймальна комісія, Студентське містечко та договірний відділ Херсонського державного університету.

Основна мета програми «Дія.QR» – не робити копії документів. Просто відсканувавши QR-код можна надати копію цифрового документу через застосунок «Дія» до відділів Херсонського державного університету.

Як же працює «Дія.QR»?

Для початку користувач має запустити застосунок «Дія» та відсканувати QR-код, що розміщений у відповідному структурному підрозділі університету – Студмістечку, договірному відділі чи Приймальній комісії. Надалі «Дія» автоматично сформує чернетку листа з копіями цифрових документів. Після підтвердження документи з електронним підписом надійдуть на адресу відповідальної особи у відділі.

Наразі в Qr-кодах зашифровано чотири документи:

– біометричні паспорти (ID-картка та закордонний паспорт);

– картка платника податків;

– довідка ВПО;

– свідоцтво про народження.

Я задоволений, що завдяки нашій співпраці з Херсонським державним університетом, життя студентів значно полегшиться.

Херсонська обласна державна адміністрація робить усе можливе задля пришвидшення приєднання усіх університетів Херсонської області до програми «Дія.QR».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН