Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомий херсонський аграрій придбав картину викладачки херсонського вишу

Про це у соцмережі повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

«Робочий тиждень завершуємо на дуже позитивній ноті! До Херсонського державного університету завітав мій колега, депутат Херсонської обласної ради, відомий аграрій Олександр Синенко. Він вподобав та придбав роботу нашої викладачки кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Юлії Гриценко «Херсонський кавун», що була розміщена на виставці робіт, присвяченій 104-річчю нашого освітнього закладу.

Щиро дякую меценату за підтримку таланту, це дійсно неймовірно та заслуговує подяки! Частина коштів від продажу картини передана авторці, а решта буде спрямована на спеціальний рахунок і піде на розвиток факультету й підтримку митців.

Виявляється пан Олександр давно колекціонує роботи, пов’язані з головним брендом Херсонщини – кавуном. Взагалі-то саме завдяки Олександру Синенку, генеральному директору компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський та Андрій Гордєєв (очолював Херсонську обласну державну адміністрацію в 2016-2019 роках) був впроваджений масштабний проєкт, який ми всі знаємо як «баржа з херсонськими кавунами, які прямують на Київ». І таких барж, що вже стали мемом, було декілька. Насправді, це не просто бізнес-проєкт, який відроджує вантажні річкові перевезення, а ще й прекрасна промоція нашої унікальної Херсонщини. Приємно, що тепер до популяризації кавунових просторів рідної області долучений й Херсонський державний університет завдяки таланту Юлії Гриценко та ініціативності декана факультету Миколі Левченко.

До речі, минулого тижня я теж не встояв перед роботою цієї художниці. Картина із зображенням маків вже поповнила мою домашню колекцію живопису.
Долучайтеся! Бути меценатом – це круто!»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН