Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні привітали чемпіонів світу з веслування прибережного (відео)

Херсонські академісти підбивають підсумки року, що минає, адже цей рік був насичений на спортивні події як регіонального рівня, так і міжнародного. Так, представники Херсонської облдержадміністрації, регіонального представництва олімпійського комітету вітали з суттєвими досягненнями херсонських академістів-чемпіонів світу 2021 з прибережного веслування.

Президент Херсонської федерації академічного веслування Ігор Гарагуля зазначив: «Прибережне веслування вже протягом десяти років розвивається як вид спорту. Зараз в Україні він проходить узаконювання як неолімпійський вид спорту. І наші спортсмени цього року, звісно, в доволі напруженій і конкурентній боротьбі завоювали кілька чемпіонських і пара екіпажів були призерами чемпіонату світу. Маю сказати, що дійсно учасниками були ті, хто ганявся на олімпійських іграх в Токіо і займав там призові місця, тому рівень дійсно дуже складний».

Чемпіони світу з прибережного веслування розповіли про свої досягнення. Дворазовий чемпіон світу з веслування прибережного Микола Танцерев поділився: «Найголовніше — це два перших місця на чемпіонаті світу, який проходив у Португалії. Це був безумовний фарт. Ми просто приїхали, не бачили ці човни, ми не знали як це робиться, але ми сіли і зробили свою роботу і нам це вдалося навіть набагато краще, ніж тим командам, які, здавалося, були сильнішими і у них була краща підготовка. Що стосується чемпіонату України, то ми зайняли 1 місце на командному чемпіонаті України. У моєму особистому списку ще два других місця на особистому чемпіонаті України та на кубку України. Але, безумовно, тішимося золотими нагородами з чемпіоната світу».

Чемпіон світу з веслування прибережного Максим Боклаженко додав: «Цього року мені пощастило з хлопцями виграти чемпіонат світу з прибережного веслування. Звісно ж я був дуже радий і задоволений цим результатом. Але на цьому я не зупиняюся і хотілося б, звісно, не тільки з неолімпійських видів спорту вигравати чемпіонати світу, але хочеться досягти результату в академічному веслуванні, намагатися потрапити в основну команду і, звісно ж, взяти медаль на чемпіонаті світу з академічного веслування. Це моя велика мета і мрія».

Херсонські спортсмени виступають у збірній України. Багаторазовий чемпіон світу і Європи з веслування прибережного Дмитро Міхай розповів: «Цього року вдалося виграти чемпіонат світу з прибережного веслування. Це те ж саме академічне веслування, тільки в морі, трохи інші човни — вони більші, важчі, адже мають встояти проти морських і океанічних хвиль, які цьогоріч були у Португалії. Але це більше як відгалуження від нашої основної діяльності, це те, де ми змогли розслабитися, емоційно підняти свій бойовий дух і спробувати свої сили в трохи іншій специфіці веслування».

Для спортсменів Херсонської федерації веслування академічного цей рік теж був багатий на досягнення.

Ігор Гарагуля прокоментував: «Цього року наша федерація як ніколи набрала дуже багато рейтингових балів у своєму виді спорту і, відповідно, серед всіх видів спорту на Херсонщині. Це дуже важливий показник для нас, тому що спираючись на нього, можна «вимагати» від наших управлінців, адміністраторів, від обласної та міської адміністрації фінансової допомоги і підтримки для проведення зборів, для виїздів, для того, щоб можна було витрачати кошти на вітамінізацію і відновлення спортсменів. Тобто, якщо зазвичай ми набирали протягом року до 20 тисяч балів (але ця кількість балів приблизно як половина всіх спортивних балів області по всім видам спорту), то цього року у нас вийшло більше 40 тисяч. Дякуємо нашим чемпіонам світу з прибережного веслування. Ми зайняли на командному чемпіонаті України друге місце, де дуже сильний виступ, обігнали сильні команди і програли переможцям з різницею всього в 200 балів, з урахуванням того, що змагальницькі цифри були на рівні 19-20 тисяч».

Ставлять за мету херсонські спортсмени серйозно підготуватись і до наступної олімпіади. Ігор Гарагуля зауважив: «До наступної олімпіади залишилося всього три роки. Зазвичай це чотирьохріччя, цього разу всього три роки. Для того, щоб спробувати завоювати ліцензію, залишилося навіть менше двох років, тому що ліцензії на олімпійські ігри завойовуються за рік до олімпіади. Нам працювати і працювати. Тому нам потрібна підтримка. Рухаймося і як завжди віримо в те, що херсонські академісти будуть призерами і чемпіонами олімпійських ігор».

Але здобутки і перемоги можливі, якщо буде серйозна мотивація у спортсменів — підтримка влади різних рівнів, бо спорт — це інвестиційна привабливість та розвиток Херсонщини, це імідж і визначеність пріоритетів влади.

Марина Азізова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН