Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У будові Херсонської міської ради виявили низку порушень архітектурної доступності

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Херсонській області Микола Барановський здійснив моніторинговий візит до Херсонської міської ради Херсонської області з метою перевірки дотримання принципу недискримінації в частині архітектурної доступності.

Під час візиту встановлено порушення прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в частині архітектурної доступності. Варто зазначити, що Херсонською міської радою вжиті та вживаються заходи щодо забезпечення архітектурної доступності будівлі, але належним чином не враховано вимоги ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення», які затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.11.2018 № 327.

В адміністративній будівлі для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення частково створено умови для безперешкодного доступу. Зокрема, адміністративна будівля, для осіб на інвалідних візках, має окремо облаштований вздовж будівлі (з правого боку будівлі від входу) пандус з поручнем, що забезпечує можливість потрапити до будівлі. Внизу та вгорі біля пандусу наявний вільний простір та наявна перешкода в його нижній частині. Поряд з центральним входом до будівлі встановлена кнопка виклику працівників. В приміщені, на першому поверсі, відсутні перепади рівнів підлоги.

На першому поверсі Херсонської міської ради розташовані санітарні санвузли, котрі обладнано спеціальними поручнями для осіб з інвалідністю, доступ до яких є обмеженим.

Окрім того, в будівлі міської ради відсутнє контрастне кольорове маркування візуальних елементів доступності.

На вході до будівлі та у приміщенях наявна інформація щодо дотримання карантинних заходів.

За результатами моніторингового візиту готується звіт та відповідні акти реагування.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН