Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Соціальні працівники Нової Каховки проводять планові рейди до родин, які опинилися у складних життєвих обставинах

Фахівці новокаховського Центру соціальних служб проводять планові рейди до родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Одним із напрямів роботи фахівців із соціальної роботи міського Центру соціальних служб Новокаховська міська рада є здійснення профілактичних заходів направлених на попередження виникнення ризиків раннього соціального сирітства, в тому числі, дитячої бездоглядності та безпритульності. Систематично фахівці центру проводять планові рейди до родин, які опинилися у складних життєвих обставинах та в рамках співпраці до здійснення рейдів залучаються представники суб’єктів із соціальної роботи.

В ході візитів в сім’ї перевіряються умови проживання дітей та з батьками проводяться консультації та бесіди щодо недопущення вживання спиртних напоїв та наркотичних речовин, надаються рекомендації щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя та створення сприятливих умов для проживання дітей.

Станом на 12 листопада 2021 року фахівцями центру здійснено 91 рейд, представники служби у справах дітей, поліції, закладів освіти, спеціалісти Дніпрянського, Райського, Козацького та Веселівського старостинських округів залучалися до виходів у родини 38 разів. Виявлено 20 сімей, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, такі родини взяті під соціальний супровід.

Проведення профілактичних рейдів спільно з суб’єктами соціальної роботи сприяє формуванню навичок відповідальної поведінки у батьків та забезпечення базових потреб дітей.

Новокаховська міська територіальна громада

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН