Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національні гвардії України та Каліфорнії підписали Меморандум про співробітництво

У Міністерстві внутрішніх справ Національна гвардія України підписала двосторонній документ про співпрацю з Національною гвардією Каліфорнії. Від української сторони меморандум підписав командувач Національної гвардії України Микола Балан, від американської сторони – командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдвін.
 
Основні напрямки співпраці:
  • розвиток інфраструктури Міжнародного міжвідомчого центру підготовки підрозділів НГУ;
  • проведення спільних навчань представників НГУ та ЗС США;
  • підготовки інструкторського та сержантського складу НГУ інструкторами ЗС США;
  • використання авіації в підрозділах реагування на надзвичайні ситуації;
  • розробка доктринальних документів Національної гвардії України;
  • розвиток системи мовної підготовки в Національній гвардії України;
  • розвитку стратегічних комунікацій Національної гвардії України.

 
Це стало підсумком домовленостей і міжнародних заходів під час візиту до України делегації під керівництвом командувача Національної гвардії Каліфорнії генерал-майора Девіда Болдвіна.
Нагадаємо, у рамках участі НГУ в Багатонаціональному об’єднаному комітеті (БОКК) спільно із Національною гвардією штату Каліфорнія НГУ отримала міжнародну технічну допомогу на суму близько 78 мільйонів доларів США. Зокрема, засоби радіо- та супутникового зв’язку, медичне майно та обладнання, оптичні прилади, інженерне обладнання, системи розвідки цілей, безпілотні літальні апарати.
 
За період співпраці у рамках Державної програми партнерства (SPP) з 2014 року Національною гвардією Каліфорнії було проведено 30 спільних заходів з Національною гвардією України, з них 14 – навчального характеру.
 
Довідково. Співпраця між Національними гвардіями України та Каліфорнії триває з 1993 року. Американські гвардійці – одні з найактивніших партнерів НГУ. З початком збройної агресії проти України у 2014 році співробітництво між структурами значно активізувалося. Представники обох силових формувань беруть участь в роботі підкомітету БОКК, де вирішуються питання щодо надання безпекової допомоги Україні від уряду США.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН