Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національна гвардія України та Національна гвардія Сил оборони Грузії підписали Меморандум про співробітництво

У Головному управлінні Національної гвардії України відбулась робоча зустріч командувача Нацгвардії України генерал-полковника Миколи Балана з командувачем Національної гвардії Сил оборони Грузії бригадним генералом Романом Джохадзе.

За результатами обговорення пріоритетних напрямків співпраці сторони підписали Меморандум про співробітництво між Національною гвардією України та Національною гвардією Сил оборони Грузії. Документ передбачає, зокрема обмін досвідом та передовими практиками, проведення спільних навчань, а також участь у курсах, семінарах, робочих групах та проведення робочих зустрічей.

Командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан відзначив, що започатковані раніше дружні відносини між двома структурами мають на меті сприяти взаємному розвитку та обміну досвідом, нарощенню спроможностей військових формувань задля забезпечення безпеки громадян, захисту суверенітету і територіальної цілісності своїх країн.

«Серед пріоритетних напрямків співпраці між нашими структурами є організація психологічної реабілітації військовослужбовців НГУ, навчання гвардійців гірській підготовці в тренувальному центрі Грузії, ознайомлення з діяльністю Центру підтримки навчання і військової освіти «Крцанісі» та Спільного центру підготовки та оцінювання НАТО-Грузія, а також можливість підготовки військовослужбовців НГУ на базі цих центрів. Крім цього, ми зацікавлені у започаткуванні співробітництва між Школою підготовки сержантів імені Георгія Анцухелідзе і Навчальним центром імені Василя Вишиваного НГУ з питань обміну досвідом підготовки сержантського складу та вдосконалення програм підготовки», – підсумував він.

Своєю чергою командувач Національної гвардії Сил оборони Грузії бригадний генерал Роман Джохадзе зазначив, що Нацгвардія України та Нацгвардія Сил оборони Грузії співпрацюють вже тривалий час, а підписання цього Меморандуму стане поштовхом для динамічного розвитку двосторонніх відносин.

Після цього, грузинська делегація відвідала Першу Президентську бригаду оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, що на Київщині, де разом з командуванням Нацгвардії України представники Нацгвардії Сил оборони Грузії поклали квіти до пам’ятника загиблим військовослужбовцям НГУ та вшанували загиблих у минулих і теперішніх військових конфліктах. Крім цього, іноземним гостям були продемонстровані новітнє озброєння та техніка, які використовують військовослужбовці Національній гвардії України при виконанні завдань за призначенням.

Також, у рамках візиту бригадний генерал Роман Джохадзе відвідав Міжнародний міжвідомчий багатопрофільний центр підготовки підрозділів, долучившись до ознайомчого візиту дипломатичного корпусу та міжнародних організацій в Україні, а також гірсько-патрульну роту військової частини 1241 НГУ, що на Івано-Франківщині.

Пресслужба НГУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН