Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині міжнародна компанія планує побудувати вітропарк потужністю 73 МВт

В облдержадміністрації обговорили перспективи використання вітрового потенціалу Херсонщини. Перший заступник голови ОДА Андрій Шибаєв зустрівся з представниками міжнародної компанії з розвитку енергетичної інфраструктури CWP Global та Херсонським регіональним Представництвом ICC Ukraine.

Як зазначила віце-президент CWP Global Мая Туркович, Херсонська область має значні перспективи для розвитку альтернативної енергетики, зокрема вітрової. Саме тому компанія вже розпочала роботу над впровадженням проєкту з будівництва вітропарку потужністю 73 МВт.

За словами представників інвестора, майбутній вітропарк розташовуватиметься на території Дар’ївської територіальної громади.

«Команда облдержадміністрації відкрита до співпраці з інвесторами та партнерами, які мають на меті реалізовувати проєкти на Херсонщині і тим самим сприяти розвитку її економіки, готова надати необхідну підтримку, створити максимально сприятливі умови для інвесторів» – зазначив Андрій Шибаєв.

За результатами обговорень погоджено подальші кроки спільної взаємодії інвестора та місцевої влади.

 Довідково.

Сьогодні міжнародна компанія CWP Global успішно розробила, профінансувала та реалізувала численні проекти у сфері відновлювальної енергетики потужністю 1525 МВт на загальну суму 3 мільярди євро. На даний час розробляє проекти із загальною потужністю 1400 МВт в Європі через CWP Europe і 2000 МВт у Австралії через CWP Renewables.

Компанія діє у Сербії, Болгарії, Монако, Румунії та Австралії (Сідней).

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН