Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині будується ВЕС, яка гарантуватиме енергетичну безпеку цілого району

На Херсонщині стартувало будівництво вітроелектростанції потужністю 163 МВт, яка забезпечуватиме енергетичну безпеку прикордонного з Кримом Каланчацького району.

Про це повідомляє Ukraine News.

До Скадовського морського порту прибуло перше судно, яке доставило партію обладнання для будівництва нової вітроелектростанції Vindkraft Group у Херсонській області. Про це повідомив директор із безпеки, зв’язків з громадськістю та державними органами ТОВ «Віндкрафт Україна» Юрій Стельмашенко.

«Перший корабель із лопатями прибув до порту Скадовськ. Цей порт крім крабів нічого не приймав 4 довгих роки. І ось знову він у роботі, завдяки нашій компанії і зусиллям багатьох людей на державній службі, які зрозуміли, що так, як було, тривати не може», — написав Стельмашенко у Facebook.

Доставку першої партії обладнання ВЕС здійснило судно Oceanic (прапор — Нідерланди).

Як уточнили в прес-службі ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), судно доставило до Скадовська 15 лопатей, кожна з яких має довжину майже як 25-поверховий будинок (74 метри) і важить 17 тонн. Крім лопатей на судні до Скадовська прибули ще 90 тонн інших комплектуючих. Для безпечного розвантаження і транспортування великогабаритного вантажу в порту і місті були проведені роботи з підготовки автодоріг і габаритів для проїзду спеціальних причепів довжиною 80 метрів.

Вітроелектростанція “Мирненська” стане однією з найпотужніших електростанцій в Україні і забезпечуватиме енергетичну безпеку прикордонного Каланчацького району, який раніше отримував електроенергію з розташованої в окупованому Криму підстанції “Титан”. Після підриву опори лінії електропередач “Каховка-Титан” Каланчацький район залишився без світла і обленерго спішно побудувало біля села Каїрка підстанцію, яка поки що рятує ситуацію.

Датська компанія Vestas у червні 2019 року уклала контракт з ТОВ «Віндкрафт Україна» на постачання 39 вітротурбін V150 потужністю 4,2 МВт кожна для будівництва Мирненської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 163 МВт у Херсонській області.

Online Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН