Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бюджет Херсонщини на 2019 рік складає понад 6 млрд грн

Таке рішення було прийняте 14 грудня під час ХХІІ сесії обласної ради. За головний фінансовий документ області на 2019 рік проголосували 45 депутатів.

«Бюджет 2019 року є збалансованим. Його проект ми розробили на підставі державного бюджету та його показників, а також надходжень від Херсонської області. Проект було презентовано на колегії обласної державної адміністрації 2 тижні тому, розглянутий всіма комісіями і сьогодні його було прийнято», – зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

«Загальний – 5 млрд грн, а 1 млрд грн – спеціальний фонд обласного бюджету. Ми заклали при затверджені бюджету видатки розвитку, фінансування регіональних програм і т.д. На 20 вже затверджених програм, які діють у області, спрямовано 110 млн грн. Близько 80 млн грн спрямовано на капітальні видатки: бюджет розвитку, придбання медичного обладнання та ремонт закладів культури, освіти, охорони здоров’я», – розповіла Директор Департаменту фінансів Наталія Вітренко.

Андрій Гордєєв розповів, що завдяки виділеним коштам продовжиться робота над покращенням умов для дітей: «На наступний рік ми продовжимо нашу практику по закупівлі шкільних автобусів для районів області, а також облаштування нового освітнього простору для наших школярів, що навчаються у Новій українській школі. Крім того, у бюджеті закладені і кошти на розвиток спорту: на Херсонщині продовжується програма «футболізації» і на 2019 рік ми плануємо відкрити ще 12 майданчиків зі штучним покриттям».

Щодо сфери охорони здоров’я, то він зазначив: «У наступному році ми маємо добудувати центр реабілітації учасників бойових дій. Також на 2019 рік закладено  кошти на придбання необхідного обладнання для Херсонського обласного онкологічного диспансеру та закупівлю автомобілів екстреної медичної допомоги. Крім того, буде продовжено реформу охорони здоров’я щодо створення електронної бази всіх пацієнтів. До Нового року ми запустимо сервер бази даних, а у 2019 році будемо роздавати електронні картки пацієнтам, а це більше1 млн осіб по області».

Також 5 млн грн було закладено на зрошення Херсонської області. Щодо питання автомобільних шляхів, то державним бюджетом передбачено субвенцію на ремонтні роботи доріг місцевого значення – близько 400 млн грн.

«Вже зараз ми працюємо над проектами, які будуть реалізовані у 2019 році. Так само бюджетом передбачено продовження фінансування робіт будівництва мостопереходу: безпосереднє завершення І черги та корегування проекту будівництва ІІ та ІІІ черг в частині зменшення вартості робіт», – прокоментував Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН