Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

450 мільйонів доларів в Херсонщину: норвезька компанія NBT інвестує в будівництво найбільшого вітропарку в Україні

Президент України Петро Порошенко разом із Міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейдевзяли участь в церемонії підписання договорів щодо реалізації міжнародних інвестиційних проектів на спорудження вітроелектростанцій в Херсонській області за провідної ролі норвезької компанії NBT, пише Ukraine now.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Відповідно до проекту вже до кінця наступного року вздовж північного узбережжя озера Сиваш буде споруджено 67 вітрових електроустановок загальною потужністю 250 МВт, що забезпечить електрикою з відновлювальних джерел енергії більш ніж третину споживання усієї Херсонської області.

«Ми бачимо глибокий символізм у вашій інвестиції і розглядаємо інвестиції норвезької компанії на кордоні з Кримом як внесок Норвегії в деокупацію Криму», – сказав Глава держави та привітав започаткування великого міжнародного інвестиційного проекту із спорудження комплексу вітрових електростанцій на півдні України.

Президент також підкреслив, що інвестиція в 450 млн доларів – це нові можливості для українського бізнесу, а реалізація такого потужного проекту потребуватиме залучення в якості субпідрядників українські будівельні підприємства, інженерні фірми, компанії з виробництва будівельних матеріалів. «А це також нові робочі місця для наших громадян та нові надходження податків», – додав він.

«Ці 120 метрові велетні будуть розташовані в лічених метрах від озера Сиваш, від окупованої Російською Федерацією території українського Криму. Інвестиція норвезької компанії в декількох кілометрах від адміністративного кордону з окупованою територією є твердим переконанням, що ця територія буде звільнена, і що Крим є українським», – наголосив Президент та підкреслив, що Україна та Норвегія займають «абсолютно спільну надійну позицію щодо необхідності підтримки міжнародного плану з деокупації Криму».

У свою чергу, Міністр закордонних справ Норвегії запевнила, що її країна й надалі підтримуватиме Україну. «Ми спільно працюємо і підтримуємо великий спектр реформ, який ви проводите», – підкреслила Іне Еріксен Сьорейде та відзначила зростання зацікавленості норвезьких компаній активно інвестувати в Україну.

В церемонії підписання договору щодо реалізації міжнародного інвестиційного проекту з будівництва комплексу вітрових електростанцій у Херсонській області взяли участь Головний виконавчий директор компанії NBT Юар Вікен, Головний виконавчий директор компанії Nordex Хосе Луїс Бланко Дієгес, Заступник генерального директора компанії «Shanghai Electric Power Construction Co., Ltd.», генеральний директор компанії «PowerChina Fujian Engineering Co., Ltd.» Лін Бінгрун та Представник компанії PowerChina в Україні Сю Фей.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН